Asiatisk farsbrød

Krydret farsbrød lavet på hakket kyllingekød med asiatiske smagsgiver

Tilberedningstid er 45min

En ret der er et sikkert hit her hjemme, fordi pigerne elsker krydret mad. Hvis man gerne vil prøve at udfordre voksne og børn med krydret mad, kan man prøve denne ret af. 

Farsbrødet er lavet på hakket kyllingekød. Farsbrødet er glaseret med en hoisin-appelsin glace. Vi spiste farsbrødet med fuldkornsnudel salat, vendt med revet gulerødder, snittet spidskål og sesamfrø. 

Ingredienser

- 450-500g hakket kyllingkød

- 1 æg

- 1/2 tsk løgpulver

- 1/2 tsk hvidløgspulver

- 1/2 tsk stødt ingefær

- 1/4 tsk chilipulver eller cayennepeber

- Frisk kværnet peber

Hoisin-appelsin sauce

- 1 dl hoisin sauce

- 1 spsk østerssauce

- Saft fra en hel appelsin (ca. 1/2 dl)

Det er ikke nødvendigt at salte, da hoisin og østerssauce er salt i forvejen. 

Nudelsalat

- 2 håndfulde fintsnittet spidskål

- 1 håndfuld revet gulerødder (ca. 1 gulerod)

- 4 firkanter tørret fuldkornsnudler

- 2-3 spsk sesamfrø

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 200grader (varmluft). Rør alle ingredienser sammen til farsbrødet. Smør olie i et ildfast fad eller rugbrøds form, og form farsen til et enformig brød, eller vil enderne tørre ud. Tilbered farsbrødet i 20 min. 

Sæt vand over til kogning til nudlerne. Følg pakkeanvisningen for nudlerne (de plejer kun at skulle koge i 4 min). Snit spidskål og riv gulerod fint, og bland i en skål. Hæld kogevandet fra nudlerne og hæld koldt vand over dem. Hæld vandet fra og lad nudlerne køle af. Bland nudlerne sammen med grøntsagerne og drys med sesamfrø. 

Rør alle ingredienserne sammen til sauce på en pande ved middelvarme. Rør til en homogen klistret sauce og tag den af varmen. Når farsbrødet er klar, glaseres den i sauce, og sættes tilbage i ovnen i yderligere 10 min.