Bagels
Bagels lavet på få ingredienser, og med frugt og grøntsager. *Veganske *Laktosefrie *Sukkerfrie
Bagel med kanel
*Sukkerfri *Uden salt *Vegansk (vegansk yoghurt) *Laktosefri (laktosefri yoghurt)
INGREDIENSER (4-6 stk)
- 150g hvedemel
- 200g naturel yoghurt (jeg brugte Alpro sukkerfri naturel yoghurt - vegansk)
- 2 tsk bagepulver
- 1/4 tsk stødt kardemomme
- 1/2 tsk kanel
- 1/4 tsk stødt ingefær
- Knivspids stødt nelliker
FREMGANGSMÅDE
Forvarm ovnen til 180grader (varmluft). Kom hvedemel, krydderier og bagepulver i en skål, og rør godt. Tilføj yoghurt og fold og ælt dejen med hænderne. Dejen skal være blød og lidt våd. Hæld dejen på et bord med mel, og ælt dejen indtil den bliver lidt mindre klistret. Del dejen i 4 boller eller 6 boller, og tril hver bolle til en pølse og hæft enderne på pølsen og from en bagel. Sæt bagels på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensel med pisket æg eller vand (vegansk), og drys med en smule kanel. Bag ved 180 grader (varmluft) i 20 min (4 bagels) og 15-20 min (6 bagels). Køl dem ned før man skærer i dem.
Bagels kan holde sig op til 1 uge i køleskabet eller fryses.

Bagel med æble & chiafrø
*Sukkerfri *Uden salt *Vegansk (vegansk yoghurt) *Laktosefri (laktosefri yoghurt)
INGREDIENSER (4-6 stk)
- 150g hvedemel
- 200g naturel yoghurt (jeg brugte Alpro sukkerfri naturel yoghurt - vegansk)
- 2 tsk bagepulver
- 60g fint revet æble
- 1/2 tsk kanel
- 1 spsk chiafrø
FREMGANGSMÅDE
Forvarm ovnen til 180grader (varmluft). Kom hvedemel, revet æble, chiafrø, kanel og bagepulver i en skål, og rør godt. Tilføj yoghurt og fold og ælt dejen med hænderne. Dejen skal være blød og lidt våd. Hæld dejen på et bord med mel, og ælt dejen indtil den bliver lidt mindre klistret. Del dejen i 4 boller eller 6 boller, og tril hver bolle til en pølse og hæft enderne på pølsen og form en bagel. Sæt bagels på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensel med pisket æg eller vand (vegansk), og drys med chiafrø. Bag ved 180 grader (varmluft) i 20 min (4 bagels) og 15-20 min (6 bagels). Køl dem ned før man skærer i dem.
Bagels kan holde sig op til 1 uge i køleskabet eller fryses.

Bagel med gulerod & hørfrø
*Sukkerfri *Uden salt *Vegansk (vegansk yoghurt) *Laktosefri (laktosefri yoghurt)
INGREDIENSER (4-6 stk)
- 150g hvedemel
- 200g naturel yoghurt (jeg brugte Alpro sukkerfri naturel yoghurt - vegansk)
- 2 tsk bagepulver
- 40g fint revet gulerod
- 1 spsk chiafrø
FREMGANGSMÅDE
Forvarm ovnen til 180grader (varmluft). Kom hvedemel, revet gulerod, hørfrø og bagepulver i en skål, og rør godt. Tilføj yoghurt og fold og ælt dejen med hænderne. Dejen skal være blød og lidt våd. Hæld dejen på et bord med mel, og ælt dejen indtil den bliver lidt mindre klistret. Del dejen i 4 boller eller 6 boller, og tril hver bolle til en pølse og hæft enderne på pølsen og form en bagel. Sæt bagels på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensel med pisket æg eller vand (vegansk), og drys med hørfrø. Bag ved 180 grader (varmluft) i 20 min (4 bagels) og 15-20 min (6 bagels). Køl dem ned før man skærer i dem.
Bagels kan holde sig op til 1 uge i køleskabet eller fryses.

Bagel med banan
*Sukkerfri *Uden salt *Vegansk (vegansk yoghurt) *Laktosefri (laktosefri yoghurt)
INGREDIENSER (4-6 stk)
- 200g hvedemel
- 200g naturel yoghurt (jeg brugte Alpro sukkerfri naturel yoghurt - vegansk)
- 2 tsk bagepulver
- 2 små eller 1 stor banan (130g)
- 1/4 tsk kardekomme
- Drys med blå birkes (kan undlades)
FREMGANGSMÅDE
Forvarm ovnen til 180grader (varmluft). Mos bananen(er) med en gaffel. Rør bananmos med yoghurt. Tilføj hvedemel, kardemomme og bagepulver, og rør godt. Dejen skal være blød og lidt våd. Hæld dejen på et bord med mel, og ælt dejen indtil den bliver lidt mindre klistret. Del dejen i 4 boller eller 6 boller, og tril hver bolle til en pølse og hæft enderne på pølsen og form en bagel. Sæt bagels på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensel med pisket æg eller vand (vegansk), og drys med blå birkes. Bag ved 180 grader (varmluft) i 20 min (4 bagels) og 15-20 min (6 bagels). Køl dem ned før man skærer i dem.
Bagels kan holde sig op til 1 uge i køleskabet eller fryses.

Bagel med sødkartoffel & hørfrø
*Sukkerfri *Uden salt *Vegansk (vegansk yoghurt) *Laktosefri (laktosefri yoghurt)
INGREDIENSER (4-6 stk)
- 150g hvedemel
- 200g naturel yoghurt (jeg brugte Alpro sukkerfri naturel yoghurt - vegansk)
- 2 tsk bagepulver
- 40g fint revet sødkartoffel
- 1/4 tsk kardekomme (kan undlades)
- 1 spsk hørfrø
- Drys med blå birkes (kan undlades)
FREMGANGSMÅDE
Forvarm ovnen til 180grader (varmluft). Skræl og riv fint sødkartoffel, og rør med yoghurt. Tilføj hvedemel, kardemomme, hørfrø og bagepulver, og rør godt. Dejen skal være blød og lidt våd. Hæld dejen på et bord med mel, og ælt dejen indtil den bliver lidt mindre klistret. Del dejen i 4 boller eller 6 boller, og tril hver bolle til en pølse og hæft enderne på pølsen og form en bagel. Sæt bagels på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensel med pisket æg eller vand (vegansk), og drys med blå birkes. Bag ved 180 grader (varmluft) i 20 min (4 bagels) og 15-20 min (6 bagels). Køl dem ned før man skærer i dem.
Bagels kan holde sig op til 1 uge i køleskabet eller fryses.

Bagel med rosiner & kanel
*Sukkerfri *Uden salt *Vegansk (vegansk yoghurt) *Laktosefri (laktosefri yoghurt)
INGREDIENSER (4-6 stk)
- 150g hvedemel
- 200g naturel yoghurt (jeg brugte Alpro sukkerfri naturel yoghurt - vegansk)
- 2 tsk bagepulver
- 40g rosiner
- 1/2 tsk kanel
FREMGANGSMÅDE
Forvarm ovnen til 180grader (varmluft). Kom hvedemel, krydderier og bagepulver i en skål, og rør godt. Tilføj yoghurt og fold og ælt dejen med hænderne. Dejen skal være blød og lidt våd. Hæld dejen på et bord med mel, og ælt dejen indtil den bliver lidt mindre klistret. Del dejen i 4 boller eller 6 boller, og tril hver bolle til en pølse og hæft enderne på pølsen og from en bagel. Sæt bagels på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensel med pisket æg eller vand (vegansk), og drys med en smule kanel. Bag ved 180 grader (varmluft) i 20 min (4 bagels) og 15-20 min (6 bagels). Køl dem ned før man skærer i dem.
Bagels kan holde sig op til 1 uge i køleskabet eller fryses.
