Bao med kylling

Byg-selv bao

Tilberedningstid er 30min

Pigerne var meget begejstret for de her små "pitabrød". Og retten er virkelig nem at lave, i en travl hverdag. 

Bao bollerne er købt i supermarked fra frost. De er nemme at tilberede i ovnen. De kan også dampes. Vi fyldte bao bollerne med hakket kyllingkød med asiatiske smagsgiver. 

Eventuelt udskift hakket kyllingkød med oksekød, oksestrimler, strimlet kylling eller nyd en vegetarisk version. 

Ingredienser

- 400g hakket oksekød

- 2 spsk hoisin sauce

- 1 tsk fiskesauce

- 1/2 tsk soya sauce

- 2 cm frisk ingefær

- 2 spsk sesamfrø

- 1/4 tsk stødt chili (kan undlades)

- 12 bao boller fra frost

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft). Svits hakket kyllingkød i madolie på en pande. Skræl ingefær, og riv fint og kom det ned til kødet. Til kødet tilføjes hoisin sauce, fiskesauce og soya sauce. Rør saucerne godt ud i kødet. Tilføj chili og sesamfrø, og smag til med salt og peber. Lad kødet simre ved lav varme. 

Imens kødet simre forberedes det grønne tilbehør. De frosne bao kommes på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom en ildfast fad med vand, nederst i ovnen. Damp bollerne i ovnen i 6-10 min alt efter hvor gyldne de ønskes. 

Fyld bao boller med kød, grønt og eventuelt chili mayo eller anden lækker dip.