Ingredienser
- 25g gær eller 1/2 pose tørgær
- 3 dl lunken vand
- 10g dadelsukker (eller anden sukker)
- 20g citronsaft (halv citron)
- Citronskal fra en halv økologisk citron
- 2 spsk olivenolie
- 100g rugmel
- 300g hvedemel
- 55g friske blåbær (35g i dejen og 20g dej til toppen)
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 220grader (varmluft). Rør gær i lunken vand, og tilføj olie, sukker, citronsaft og citronskal. Tilføj rugmel og rør godt. Tilføj hvedemellidt af gangen, og rør godt. Vend blåbær i dejen (35g). Dæk skålen til med husholdningsfilm, og lad dejen hæve lunt i 45min. Hæld dejen i en smurt (smør eller olie) rugbrødsform eller silikoneform (10x20cm). Top med blåbær (20g), og tryk dem let ned i dejen.
Bag ved 220grader (varmluft) i 15min, og 5min med staniol over. Lad brødet køle ned i formen, dækket til med et klæde.
Brødet kan holde sig op til 3 dage i køleskabet eller fryses.