Fritters

Paneret grøntsager og fritters, der er super nemme at lave, og smager fantastisk. Vi spiser dem til frokost, aftensmad og på tur. 


Fritters med kål, mynte & persille


INGREDIENSER (8 stk)

  • 1 stor håndfuld snittet spidskål
  • 1 stor håndfuld snitttet rødkål
  • 1 forårsløg 
  • 2 spsk fintskåret bredbladet persille
  • 2 spsk fintskårer mynte
  • 2 æg
  •  4 spsk hvedemel eller havremel for glutenfri version
  • Peber og cayennepeber 

FREMGANGSMÅDE

Snit rødkål, spidskål og forårsløg, og rør sammen med æg. Tilføj finskåret persille og mynte, rør godt. Tilføj hvedemel, peber og cayennepeber, og rør til en homogen masse. Med en spiseske klattes fritters på en varm pande med olivenolie. Steg fritter ved middelvarme, og vend dem når de har fået farve. Lad dem køle ned på et stykke køkkenrulle.
Opbevar dem i en tætlukket beholder i et par dage i køleskabet. 

Blomkåls hapser


INGREDIENSER (15-20stk)

  • 1/4 blomkåls hoved
  • 2 æg
  • 2-3 spsk hvedemel
  • 2 spsk panko rasp eller alm. rasp
  • 2 spsk fint parmesan
  • Krydderier: peber, cayennepeber, og chiliflager (kan undlades)

FREMGANGSMÅDE

Bræk blomkål buketter (ikke alt for små) af hovedet. Jeg kogte dem i ca. 15min, så de blev tilpas bløde for de små, men man kan sagtens bare give dem et kort opkog eller slet ikke koge dem. 

Lad buketterne køle en smule ned. Bland panko og krydderier. Vend de kogte buketter først i hvedemel, så i æg og til sidst i panko blandingen. Steg buketterne i en kasserolle med ca. 1 cm olie. Olien skal være varm. Steg buketterne til de bliver gyldne og vend dem ofte. De færdige hapser køles ned på et stykke køkkenrulle. De kan holde sig et par dage i køleskabet. 


Sødkartoffel-ærte fritters


INGREDIENSER (8-10stk)

  • 200g groft revet sødkartoffel
  • 1 håndfuld ærter (frost)
  • 2 æg
  • 4 spsk hvedemel
  • 1 håndfuld fint parmesan
  • Krydderier: løgpulver & timian

FREMGANGSMÅDE

Skræl sødkartoffel og riv groft. Giv de frosne  ærter et lille opkog i en gryde eller hæld kogt vand over dem, og tryk dem flade med en gaffel. Rør sødkartoffel, ærter og æg sammen. Tilføj krydderier og hvedemel, og rør godt. Tilsæt parmesan, og rør godt. Klat farsen med en spiseske på en varm pande med olie. Vend fritters og tryk dem flade. De færdige fritters køles ned på et stykke køkkenrulle. De kan holde sig et par dage i køleskabet. 


Rainbow fritters


INGREDIENSER (8-10stk)

  • 100g rødkål
  • 100g squash
  • 100g sødkartoffel
  • 1 håndfuld revet cheddarost
  • 2 æg
  • 4 spsk hvedemel
  • Krydderier: hvidløgspulver, peber & timian

FREMGANGSMÅDE

Riv alle grøntsagerne (rødkål rives fint, imens squash og sødkartoffel rives grodt). Rør de revet grøntsager med æg og krydderier. Tilføj hvedemel lidt af gangen og rør godt. Vend cheddarost i farsen. Klat farsen med en spiseske på en varm pande med olie. Vend fritters og tryk dem flade. De færdige fritters køles ned på et stykke køkkenrulle. De kan holde sig et par dage i køleskabet. 


Rødbede fritters


INGREDIENSER (8-10stk)

  • 30g rødkål
  • 80g rødbede
  • 100g squash
  • 100g sødkartoffel
  • 1 håndfuld revet ost (brugte emmentaler)
  • 2 æg
  • 4 spsk hvedemel
  • Krydderier: løgpulver& cayennepeber

FREMGANGSMÅDE

Skræl sødkartoffel og rødbede. Riv groft sødkartoffel, squash og rødbede. Riv rødkål fint. Rør grøntsager med æg og krydderier. Tilføj hvedemel lidt af gangen og rør godt. Vend ost i farsen. Klat farsen med en spiseske på en varm pande med olie. Vend fritters og tryk dem flade (ca. 1cm). De færdige fritters køles ned på et stykke køkkenrulle. De kan holde sig et par dage i køleskabet. 


Squash hapser


INGREDIENSER (15-20stk)

  • 1 hel squash
  • 2 æg
  • 2-3 spsk hvedemel
  • 2 spsk panko rasp eller alm. rasp
  • 1 spsk fint parmesan (kan undlades, men giver en god smag)

FREMGANGSMÅDE

Skær squash skiver i 0.5cm tykkelse. Vend skiverne først i hvedemel, så i æg og til sidst i panko-parmesan blandingen. Steg skiverne på en varm pande i olie, og vend dem når de får farve. De færdige hapser køles ned på et stykke køkkenrulle. De kan holde sig et par dage i køleskabet. 


Kål fritters


INGREDIENSER (8-10stk)

  • 2 store håndfulde snittet kålsalat (købt i Rema1000 (indeholder rødkål, hvidkål, grønkål & gulerødder)
  • 1 håndfuld revet cheddarost
  • 2 æg
  • 4 spsk hvedemel
  • Krydderier: hvidløgspulver, løgpulver & cayennepeber

FREMGANGSMÅDE

Rør kålsalat med æg og krydderier. Tilføj hvedemel lidt af gangen og rør godt. Vend cheddarost i farsen. Klat farsen med en spiseske på en varm pande med olie. Vend fritters og tryk dem flade (ca. 1cm tykkelse). De færdige fritters køles ned på et stykke køkkenrulle. De kan holde sig et par dage i køleskabet. 


Sødkartoffel hapser


INGREDIENSER (10-12stk)

  • 1 halv sødkartoffel (ca. 100g)
  • 2 æg
  • 2-3 spsk hvedemel
  • 2 spsk panko rasp eller alm. rasp
  • 1 spsk fint parmesan (kan undlades, men giver en god smag)

FREMGANGSMÅDE

Skræl sødkartoffel og skær i 0.5cm tykkelse. Kom skiverne i microovnen i 1-2 min alt efter hvor bløde de ønskes. Vend skiverne først i hvedemel, så i æg og til sidst i panko-parmesan blandingen. Steg skiverne på en varm pande i olie, og vend dem når de får farve og tryk dem flade (ca. 1cm). De færdige hapser køles ned på et stykke køkkenrulle. De kan holde sig et par dage i køleskabet.