Fritters
Paneret grøntsager og fritters, der er super nemme at lave, og smager fantastisk. Vi spiser dem til frokost, aftensmad og på tur.
Fritters med kål, mynte & persille

INGREDIENSER (8 stk)
- 1 stor håndfuld snittet spidskål
- 1 stor håndfuld snitttet rødkål
- 1 forårsløg
- 2 spsk fintskåret bredbladet persille
- 2 spsk fintskårer mynte
- 2 æg
- 4 spsk hvedemel eller havremel for glutenfri version
- Peber og cayennepeber
FREMGANGSMÅDE
Snit rødkål, spidskål og forårsløg, og rør sammen med æg. Tilføj finskåret persille og mynte, rør godt. Tilføj hvedemel, peber og cayennepeber, og rør til en homogen masse. Med en spiseske klattes fritters på en varm pande med olivenolie. Steg fritter ved middelvarme, og vend dem når de har fået farve. Lad dem køle ned på et stykke køkkenrulle.Opbevar dem i en tætlukket beholder i et par dage i køleskabet.
Blomkåls hapser

INGREDIENSER (15-20stk)
- 1/4 blomkåls hoved
- 2 æg
- 2-3 spsk hvedemel
- 2 spsk panko rasp eller alm. rasp
- 2 spsk fint parmesan
- Krydderier: peber, cayennepeber, og chiliflager (kan undlades)
FREMGANGSMÅDE
Bræk blomkål buketter (ikke alt for små) af hovedet. Jeg kogte dem i ca. 15min, så de blev tilpas bløde for de små, men man kan sagtens bare give dem et kort opkog eller slet ikke koge dem.
Lad buketterne køle en smule ned. Bland panko og krydderier. Vend de kogte buketter først i hvedemel, så i æg og til sidst i panko blandingen. Steg buketterne i en kasserolle med ca. 1 cm olie. Olien skal være varm. Steg buketterne til de bliver gyldne og vend dem ofte. De færdige hapser køles ned på et stykke køkkenrulle. De kan holde sig et par dage i køleskabet.
Sødkartoffel-ærte fritters
INGREDIENSER (8-10stk)
- 200g groft revet sødkartoffel
- 1 håndfuld ærter (frost)
- 2 æg
- 4 spsk hvedemel
- 1 håndfuld fint parmesan
- Krydderier: løgpulver & timian
FREMGANGSMÅDE
Skræl sødkartoffel og riv groft. Giv de frosne ærter et lille opkog i en gryde eller hæld kogt vand over dem, og tryk dem flade med en gaffel. Rør sødkartoffel, ærter og æg sammen. Tilføj krydderier og hvedemel, og rør godt. Tilsæt parmesan, og rør godt. Klat farsen med en spiseske på en varm pande med olie. Vend fritters og tryk dem flade. De færdige fritters køles ned på et stykke køkkenrulle. De kan holde sig et par dage i køleskabet.
Rainbow fritters

INGREDIENSER (8-10stk)
- 100g rødkål
- 100g squash
- 100g sødkartoffel
- 1 håndfuld revet cheddarost
- 2 æg
- 4 spsk hvedemel
- Krydderier: hvidløgspulver, peber & timian
FREMGANGSMÅDE
Riv alle grøntsagerne (rødkål rives fint, imens squash og sødkartoffel rives grodt). Rør de revet grøntsager med æg og krydderier. Tilføj hvedemel lidt af gangen og rør godt. Vend cheddarost i farsen. Klat farsen med en spiseske på en varm pande med olie. Vend fritters og tryk dem flade. De færdige fritters køles ned på et stykke køkkenrulle. De kan holde sig et par dage i køleskabet.
Rødbede fritters

INGREDIENSER (8-10stk)
- 30g rødkål
- 80g rødbede
- 100g squash
- 100g sødkartoffel
- 1 håndfuld revet ost (brugte emmentaler)
- 2 æg
- 4 spsk hvedemel
- Krydderier: løgpulver& cayennepeber
FREMGANGSMÅDE
Skræl sødkartoffel og rødbede. Riv groft sødkartoffel, squash og rødbede. Riv rødkål fint. Rør grøntsager med æg og krydderier. Tilføj hvedemel lidt af gangen og rør godt. Vend ost i farsen. Klat farsen med en spiseske på en varm pande med olie. Vend fritters og tryk dem flade (ca. 1cm). De færdige fritters køles ned på et stykke køkkenrulle. De kan holde sig et par dage i køleskabet.
Squash hapser

INGREDIENSER (15-20stk)
- 1 hel squash
- 2 æg
- 2-3 spsk hvedemel
- 2 spsk panko rasp eller alm. rasp
- 1 spsk fint parmesan (kan undlades, men giver en god smag)
FREMGANGSMÅDE
Skær squash skiver i 0.5cm tykkelse. Vend skiverne først i hvedemel, så i æg og til sidst i panko-parmesan blandingen. Steg skiverne på en varm pande i olie, og vend dem når de får farve. De færdige hapser køles ned på et stykke køkkenrulle. De kan holde sig et par dage i køleskabet.
Kål fritters

INGREDIENSER (8-10stk)
- 2 store håndfulde snittet kålsalat (købt i Rema1000 (indeholder rødkål, hvidkål, grønkål & gulerødder)
- 1 håndfuld revet cheddarost
- 2 æg
- 4 spsk hvedemel
- Krydderier: hvidløgspulver, løgpulver & cayennepeber
FREMGANGSMÅDE
Rør kålsalat med æg og krydderier. Tilføj hvedemel lidt af gangen og rør godt. Vend cheddarost i farsen. Klat farsen med en spiseske på en varm pande med olie. Vend fritters og tryk dem flade (ca. 1cm tykkelse). De færdige fritters køles ned på et stykke køkkenrulle. De kan holde sig et par dage i køleskabet.
Sødkartoffel hapser

INGREDIENSER (10-12stk)
- 1 halv sødkartoffel (ca. 100g)
- 2 æg
- 2-3 spsk hvedemel
- 2 spsk panko rasp eller alm. rasp
- 1 spsk fint parmesan (kan undlades, men giver en god smag)
FREMGANGSMÅDE
Skræl sødkartoffel og skær i 0.5cm tykkelse. Kom skiverne i microovnen i 1-2 min alt efter hvor bløde de ønskes. Vend skiverne først i hvedemel, så i æg og til sidst i panko-parmesan blandingen. Steg skiverne på en varm pande i olie, og vend dem når de får farve og tryk dem flade (ca. 1cm). De færdige hapser køles ned på et stykke køkkenrulle. De kan holde sig et par dage i køleskabet.