Grødbrød

Grødbrød er et alternativ til grød og brød. Det er lækker blødt, og småbørn og babyer kan sagtens spise det. *Glutenfri *Laktosefri *Sukkerfri.


Grødbrød med æble, gulerod & chiafrø


INGREDIENSER

  • 2 dl finvalset havregryn
  • 1 spsk chiafrø
  • 2 æg
  • 250 ml havremælk (anden mælk kan bruges)
  • 100g groft revet æbler (ca. 2 stk)
  • 50g fint revet gulerødder (2 små eller 1 stor)
  • 1 tsk bagepulver
  • Et par dråber vaniljeessens

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 200grader (varmluft). Skræl æblerne og gulerødderne, og riv æblerne groft og gulerødderne fint. Bland havregryn, chiafrø, æble, gulerod, vanijeessens og mælk i en gryde. Kog mælken ind, og tag gryden af varmen når grøden er blevet fast. Tilføj bagepulver og pisket æg. Hæld grøden i en smurt rugbrødsform, og bag ved 200grader (varmluft) i 30 min. 

Lad grødbrødet køle af i formen. Pak brødet ind i staniol og sæt i køleskabet så den bliver mere fast. Opbevar brødet i køleskabet i et par dage. Brødet kan også fryses ned. 


Grødbrød med rødbede, gulerod & æble


INGREDIENSER

  • 2 dl finvalset havregryn
  • 1 spsk chiafrø
  • 2 æg
  • 250 ml havremælk (anden mælk kan bruges)
  • 40g groft revet æbler 
  • 40g fint revet gulerod
  • 40g fint revet rødbede
  • 1 tsk bagepulver
  • Et par dråber vaniljeessens

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 200grader (varmluft). Skræl æble, gulerod og rødbede, og riv æblet groft og gulerod og rødbede fint. Bland havregryn, chiafrø, æble, gulerod, rødbede, vanijeessens og mælk i en gryde. Kog mælken ind, og tag gryden af varmen når grøden er blevet fast. Tilføj bagepulver og pisket æg. Hæld grøden i en smurt rugbrødsform, og bag ved 200grader (varmluft) i 30 min.

Lad grødbrødet køle af i formen. Pak brødet ind i staniol og sæt i køleskabet så den bliver mere fast. Opbevar brødet i køleskabet i et par dage. Brødet kan også fryses ned. 


Grødbrød med flerkornsgryn, banan & peanutbutter


INGREDIENSER

  • 1 dl finvalset havregryn
  • 1 dl flerkornsgryn
  • 1 spsk chiafrø
  • 2 æg
  • 250 ml havremælk (anden mælk kan bruges)
  • 100g banan (1-1.5 banan)
  • 2 spsk creamy peanutbutter
  • 1 tsk bagepulver
  • Et par dråber vaniljeessens

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 200grader (varmluft). Skræl æblet og riv fint. Mos bananen. Bland havregryn, flerkornsgryn, chiafrø, banan, vanijeessens, peanutbutter og mælk i en gryde. Kog mælken ind, og tag gryden af varmen når grøden er blevet fast. Tilføj bagepulver og pisket æg. Hæld grøden i en smurt rugbrødsform, og bag ved 200grader (varmluft) i 30 min.

Lad grødbrødet køle af i formen. Pak brødet ind i staniol og sæt i køleskabet så den bliver mere fast. Opbevar brødet i køleskabet i et par dage. Brødet kan også fryses ned. 


Grødbrød med citron, blåbær & appelsin


INGREDIENSER

  • 2 dl finvalset havregryn
  • 1 spsk chiafrø
  • 2 æg
  • 250 ml havremælk (anden mælk kan bruges)
  • 1 appelsin
  • Saft fra en 1/2 citron
  • 1 håndfuld blåbær 
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk stødt ingefær
  • 1/2 tsk gurkemeje
  • Et par dråber vaniljeessens

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 200grader (varmluft). Skræl skrællen af appelsinen og skær fileter ud. Skær dem i mindre stykker. Skær blåbærene i kvarte. Bland havregryn, chiafrø, appelsinfileter, saft fra appelsinen, saft fra citron, vanijeessens og mælk i en gryde. Kog mælken ind, og tag gryden af varmen når grøden er blevet fast. Tilføj krydderier, bagepulver og pisket æg. Vend til sidst blåbær i grøden. Hæld grøden i en smurt rugbrødsform, og bag ved 200grader (varmluft) i 30 min.

Lad grødbrødet køle af i formen. Pak brødet ind i staniol og sæt i køleskabet så den bliver mere fast. Opbevar brødet i køleskabet i et par dage. Brødet kan også fryses ned. 


Grødbrød med bærmix     


INGREDIENSER

  • 2 dl finvalset havregryn
  • 1 spsk chiafrø
  • 2 æg
  • 250 ml havremælk (anden mælk kan bruges)
  • 120g frosne blandet bær 
  • 1 tsk bagepulver
  • Et par dråber vaniljeessens

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 200grader (varmluft).  Bland havregryn, chiafrø, frosne bær, vanijeessens og mælk i en gryde. Kog mælken ind, og tag gryden af varmen når grøden er blevet fast. Tilføj bagepulver og pisket æg. Hæld grøden i en smurt rugbrødsform, og bag ved 200grader (varmluft) i 30 min.

Lad grødbrødet køle af i formen. Pak brødet ind i staniol og sæt i køleskabet så den bliver mere fast. Opbevar brødet i køleskabet i et par dage. Brødet kan også fryses ned. 


Grødbrød med flerkornsgryn, æble & peanutbutter


INGREDIENSER

  • 1 dl finvalset havregryn
  • 1 dl flerkornsgryn 
  • 1 spsk chiafrø
  • 2 æg
  • 250 ml havremælk (anden mælk kan bruges)
  • 1 håndfuld fint revet æble
  • 2 spsk creamy peanutbutter 
  • 1 tsk bagepulver
  • Et par dråber vaniljeessens

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 200grader (varmluft). Skræl æblet og riv fint. Bland havregryn, flerkornsgryn, chiafrø, æble, vanijeessens, peanutbutter og mælk i en gryde. Kog mælken ind, og tag gryden af varmen når grøden er blevet fast. Tilføj bagepulver og pisket æg. Hæld grøden i en smurt rugbrødsform, og bag ved 200grader (varmluft) i 30 min.

Lad grødbrødet køle af i formen. Pak brødet ind i staniol og sæt i køleskabet så den bliver mere fast. Opbevar brødet i køleskabet i et par dage. Brødet kan også fryses ned.