Gulerods kage (sukkerfri, gf)

Glutenfrie og sukkerfrie mini gulerods kage til madpakken. De kan laves veganske 

En lækker hapser til madpakken eller tur. Mine blød mørke fordi jeg brugte dadelsirup. Dadelsirup kan udskiftes med honning eller agavesirup. Hvis man gerne vil undgå sirup eller honning, kan man søde kagerne med banan (se under ingredienser). 

Vegansk alternativ til æg
De 2 æg kan udskiftes med 100g banan, men så får man også en sødere kage. 
Æggene kan også udskiftes med chiafrø æg. Rør 2 spsk chiafrø med 8 spsk vand, og lad trække i 10 min. Massen bliver slimet. 

Ingredienser (9 stk)
2 æg (eventuelt vegansk alternativ)
50 g smør (vegansk eller almindelig smør)
100g finvalset havregryn
1 spsk dadelsirup, honning eller agavesirup
1/2 tsk kanel
2 dråber vaniljeessens
45g gulerod 

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 180grader (varmluft). Blend alle ingredienserne pånær gulerod. Skræl guleroden og riv fint. Hæld dejen i en skål, og vend revet gulerod i dejen. Hæld dejen i muffinsforme. 

Bag gulerods kagerne i midten af ovnen i 14-16 min, alt efter størrelsen på formen. Opbevares i en bøtte i køleskabet, eller fryses ned uden silikoneforme.