Hapsere

Lækre hapsere lavet på couscous, bulgur eller quinoa. Gode som mellemmåltid, tilbehør, frokost & tursnack. 


Couscous nuggets med æble, sødkartoffel & jordskok


INGREDIENSER (10-12 stk)

  • 100g couscous
  • 70g revet æble
  • 50g revet sødkartoffel
  • 30g revet jordskok
  • 1 æg
  • 2 spsk fint parmesan
  • Krydderier: sød paprika & cayennepeber

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 200grader (varmluft). Hæld kogt vand over couscous, og lad trække i 10min under et låg. Rør en gaffel rundt i couscous for at løsne grynene fra hinanden. Skræl æble, sødkartoffel og jordskok, og riv fint. Rør couscous sammen med revet æble, sødkartoffel, jordskok og æg. Tilføj parmesan og krydderier. Form 10-12 nuggets på størrelse med en babyhånd, og bag dem ved 200 grader (varmluft) i 18-20min.

Kan holde sig i køleskabet i et par dage eller fryses. 


Quinoa hapser med brokkoli & parmesan


INGREDIENSER (10-12 stk)

  • 75g rød quinoa (ca. 150g kogt quinoa)
  • 60g kogt brokkoli (5-6 mellemstore buketter)
  • 2 æg
  • 30g revet parmesan 
  • 3 spsk hvedemel eller havremel (glutenfri version)
  • Krydderier: løgpulver, hvidløgspulver & cayennepeber

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 200grader (varmluft). Skyl quinoa under rindende vand (jeg bruger en si). Kom quinoafrøene i en gryde og top med dobbelt mængde vand (1:2). Kog quinoafrøene i ca. 15-20min. indtil vandet er kogt ind og frøene har åbnet sig. Kog brokkoli møre, og mos med en gaffel, og rør i afkølet quinoa. Pisk æggene og tilføj til quinoa blandingen, og rør godt. Tilføj krydderier og parmesan, og rør godt. Tilføj hvedemel, og rør godt. Med en spiseske formes 10-12 deller og overføres til en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dellerne i en forvarmet ovn på 200grader (varmluft) i 15min. 

Kan holde sig i køleskabet i et par dage eller fryses. 


Quinoa deller med squash, pastinak & feta


INGREDIENSER (8 stk)

  • 75g hvid quinoa (ca. 150g kogt quinoa)
  • 50g revet squash 
  • 50g revet pastinak
  • 70g feta
  • Krydderier: løgpulver, hvidløgspulver & cayennepeber
  • Panering: 3 spsk hvedemel, 3 spsk panko rasp & 1-2 æg

FREMGANGSMÅDE

Skyl quinoa under rindende vand (jeg bruger en si). Kom quinoafrøene i en gryde og top med dobbelt mængde vand (1:2). Kog quinoafrøene i ca. 15-20min. indtil vandet er kogt ind og frøene har åbnet sig. Riv squash og pastinak fint. Mos feta med en gaffel. Bland afkølet quinoa med grøntsagerne og feta, og brug hænderne til at få en homogen fars. Gør 3 skåle klar, en til hvedemel, en til pisket æg og en til panko. Form med en spiseske 8 flade deller. Vend én delle af gangen først i hvedemel, så i æg og tilsidst i panko. Steg på middelvarme på en pande i olivenolie, indtil dellerne får farve. Kom de færdige deller på et stykke køkkenrulle for at suge det resterende olie.  

Kan holde sig i køleskabet i et par dage eller fryses. 


Couscous nuggets med rødbede & feta


INGREDIENSER (7 stk af hver version)

  • 100g couscous
  • 80g feta
  • 2 æg
  • 80g fint revet rødbede
  • 3 spsk hvedemel
  • Krydderier: timian & løgpulver

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 200grader (varmluft). Hæld kogt vand over couscous, og lad trække i 10min under et låg. Rør en gaffel rundt i couscous for at løsne grynene fra hinanden. Tilføj revet rødbede og æg. Rør godt sammen og tilføj let most feta. Tilføj hvedemel og krydderier. Brug hænderne til at fordele melet i farsen. Form 12 stave på størrelse med en babyhånd, og bag dem ved 200 grader (varmluft) i 18-20min.

Kan holde sig i køleskabet i et par dage eller fryses. 


Quinoa deller med græskar


INGREDIENSER (8 stk)

  • 75g hvid quinoa (ca. 150g kogt quinoa)
  • 70g revet græskar (ca. 1/4 hokkaido græskar)
  • 30g fint parmesan
  • 1 æg 
  • Krydderier: rosmarin & stødt ingefær
  • Panering: 3 spsk hvedemel, 3 spsk panko rasp & 1-2 æg

FREMGANGSMÅDE

Skyl quinoa under rindende vand (jeg bruger en si). Kom quinoafrøene i en gryde og top med dobbelt mængde vand (1:2). Kog quinoafrøene i ca. 15-20min. indtil vandet er kogt ind og frøene har åbnet sig. Skræl græskar, og riv fint. Bland afkølet quinoa, græskar og parmesan, og rør godt. Tilføj æg og krydderier, og rør godt eller brug hænderne til at få en homogen fars. Gør 3 skåle klar, en til hvedemel, en til pisket æg og en til panko. Form med en spiseske 8 flade deller. Vend én delle af gangen først i hvedemel, så i æg og tilsidst i panko. Steg på middelvarme på en pande i olivenolie, indtil dellerne får farve. Kom de færdige deller på et stykke køkkenrulle for at suge det resterende olie.

Kan holde sig i køleskabet i et par dage eller fryses. 


Bulgur hapser med squash 


INGREDIENSER (10 stk)

  • 100g bulgur
  • 70g squash
  • 1 æg
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 håndfuld revet cheddarost
  • 2 tsk basilikums pesto
  • Krydderier: hvidløgspulver

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 180grader (varmluft). Kog bulgur i rigeligt vand i ca. 20 min. Bulguren hæver op og fylder en del, så hold øje med at det ikke koger tørt. Rør bulgur med revet løg, gulerod, æg, pesto og krydderier. Tilføj hvedemel, og brug hænderne til at fordele melet i farsen. Form 10 nuggets på størrelse med en babyhånd, og bag dem ved 180 grader (varmluft) i 15-20min.

Kan holde sig i køleskabet i et par dage eller fryses. 


Quinoa deller med gulerod


INGREDIENSER (8 stk)

  • 75g hvid quinoa (ca. 150g kogt quinoa)
  • 70g revet gulerod (ca. 1-2 gulerødder)
  • 30g fint parmesan
  • 1 æg
  • Krydderier: rosmarin & stødt ingefær
  • Panering: 3 spsk hvedemel, 3 spsk panko rasp & 1-2 æg

FREMGANGSMÅDE

Skyl quinoa under rindende vand (jeg bruger en si). Kom quinoafrøene i en gryde og top med dobbelt mængde vand (1:2). Kog quinoafrøene i ca. 15-20min. indtil vandet er kogt ind og frøene har åbnet sig. Skræl gulerødder, og riv fint. Bland afkølet quinoa, gulerod og parmesan, og rør godt. Tilføj æg og krydderier, og rør godt eller brug hænderne til at få en homogen fars. Gør 3 skåle klar, en til hvedemel, en til pisket æg og en til panko. Form med en spiseske 8 flade deller. Vend én delle af gangen først i hvedemel, så i æg og tilsidst i panko. Steg på middelvarme på en pande i olivenolie, indtil dellerne får farve. Kom de færdige deller på et stykke køkkenrulle for at suge det resterende olie.

Kan holde sig i køleskabet i et par dage eller fryses. 


Couscous nuggets med grønkål, gulerødder & feta


INGREDIENSER (12 stk)

  • 100g couscous
  • 100g feta
  • 2 æg
  • 1 håndfuld snittet grønkål
  • 1 håndfuld fint revet gulerod
  • 1 håndfuld mynte
  • 2 spsk hvedemel
  • Krydderier: hvidløgs - & løgpulver

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 200grader (varmluft). Hæld kogt vand over couscous, og lad trække i 10min under et låg. Rør en gaffel rundt i couscous for at løsne grynene fra hinanden. Tilføj hakket grønkål, revet gulerod, hakket mynte og æg. Rør godt sammen og tilføj let most feta. Tilføj hvedemel og krydderier. Brug hænderne til at fordele melet i farsen. Form 12 stave på størrelse med en babyhånd, og bag dem ved 200 grader (varmluft) i 18-20min. 

Kan holde sig i køleskabet i et par dage eller fryses. 


Lakse-nuggets med squash 


INGREDIENSER (10-12 stk)

  • 1 1/2 laksefilet fra frost (ca. 100g)
  • 100g couscous
  • 100g revet squash
  • 2 æg
  • 2 pikantost
  • 2 spsk hvedemel
  • Krydderier: timian & løgpulver

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 200grader (varmluft). Kom laksefileter i et ildfast fad, og bag i ovnen i ca. 20min. ved 200 grader. Hæld kogt vand over couscous, og lad trække i 10min under et låg. Tjek om laksen er tilberedt, men må ikke være tørt. Hvis fileterne har skin, fjernes dette og kødet moses let med en gaffel. Rør en gaffel rundt i couscous for at løsne grynene fra hinanden. Tilføj revet squash, laks og æg. Rør godt sammen, og tilføj hvedemel og krydderier. Brug hænderne til at fordele melet i farsen. Form 10-12 nuggets på størrelse med en babyhånd, og bag dem ved 200 grader (varmluft) i 18-20min.

Kan holde sig i køleskabet i et par dage eller fryses.


Bulgur hapser med gulerod 


INGREDIENSER (10 stk)

  • 100g bulgur
  • 50g revet gulerod
  • 1 æg
  • 1/2 revet løg
  • 3 spsk hvedemel
  • 2 tsk rød pesto
  • Krydderier: hvidløgspulver & rosmarin

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 180grader (varmluft). Kog bulgur i rigeligt vand i ca. 20 min. Bulguren hæver op og fylder en del, så hold øje med at det ikke koger tørt. Rør bulgur med revet løg, gulerod, æg, pesto og krydderier. Tilføj hvedemel, og brug hænderne til at fordele melet i farsen. Form 10 nuggets på størrelse med en babyhånd, og bag dem ved 180 grader (varmluft) i 15-20min.

Kan holde sig i køleskabet i et par dage eller fryses.