Havrekugler
Frugt og grøntsags kugler med havregryn. *Ingen æg *Laktosefrie *Glutenfrie *Sukkerfrie
Blåbær kugler
*Glutenfrie *Veganske *Laktosefrie *Sukkerfrie

INGREDIENSER (6-8 stk)
- 1 dl finvalset havregryn
- 2 spsk kokosmel
- 1 spsk hampefrø (kan undlades)
- 2 håndfulde friske blåbær
- Et par dråber vaniljeessens
FREMGANGSMÅDE
Bland alle ingredienserne i en blender, minihakker eller foodprocessor. Massen skal være tyk, men hvis massen er for tyk til at kunne blendes tilføjes lidt appelsinsaft. Form 6-8 kugler og rul dem i kokosmel, kakaopulver, mandelmel, hakket nødder eller hampefrø. Kuglerne opbevares i et par dage i køleskabet eller fryses.
Mango kugler
*Glutenfrie *Veganske *Laktosefrie *Sukkerfrie

INGREDIENSER (6-8 stk)
- 1 dl finvalset havregryn
- 2 spsk kokosmel
- 70g moden og blød mango
FREMGANGSMÅDE
Mos mango med en gaffel, og bland havregryn og kokosmel i mosen. Form 6-8 kugler og rul dem i kokosmel, kakaopulver, mandelmel, hakket nødder eller hampefrø. Kuglerne opbevares i et par dage i køleskabet eller fryses
Kiwi kugler
*Glutenfrie *Veganske *Laktosefrie *Sukkerfrie

INGREDIENSER (6-8 stk)
- 1 dl finvalset havregryn
- 2 spsk kokosmel
- 60g kiwi (1-2 stk)
FREMGANGSMÅDE
Skræl kiwi, og mos med en gaffel. Bland havregryn og kokosmel i mosen, og rør godt. Form 6-8 kugler og rul dem i kokosmel, kakaopulver, mandelmel, hakket nødder eller hampefrø. Kuglerne opbevares i et par dage i køleskabet eller fryses
Cheesecake kugler med æble & appelsin
*Glutenfrie *Veganske *Laktosefrie *Sukkerfrie

INGREDIENSER (6-8 stk)
- 1 dl finvalset havregryn
- 2 spsk naturel smøreost (jeg brugte laktosefri philadelphia)
- 70g revet æble
- Saft og frugtkrød fra en klementin
- Knivspids kanel
- 1/4 tsk kardemomme
- Knivspids stødt nelliker
- 1/4 tsk stødt ingefær
FREMGANGSMÅDE
Skræl æblet og riv fint. Bland æble, havregryn og smøreost, og rør godt. Tilføj krydderier, og rør godt. Del klementinen og pres saft fra den, og brug fingrene til at pille og presse frugtkødet ud. Tilføj saft og frugtkød til massen. Form 6-8 kugler og rul dem i havremel, kokosmel, kakaopulver, mandelmel, hakket nødder eller hampefrø. Kuglerne opbevares i et par dage i køleskabet eller fryses.
Bær kugler
*Glutenfrie *Veganske *Laktosefrie *Sukkerfrie

INGREDIENSER (6-8 stk)
- 1 dl finvalset havregryn
- 2 spsk kokosmel
- 90g frosne bærmix (brombær, vilde blåbær, hindbær og aronia)
- Saft og frugtkød fra en klementin
FREMGANGSMÅDE
Kom bærrene i en gryde og top med vand. Kog bærrene i 1-2 min, og hæld vandet fra. Mos bærrene med en gaffel. Hæld havregryn over og mos, og rør med en gaffel til en ensartet masse. Tilføj kokosmel og rør godt. Halver klementinen, og pres saft og frugtkød ud. Form 6-8 kugler og rul dem i kokosmel, kakaopulver, mandelmel, hakket nødder eller hampefrø. Kuglerne opbevares i et par dage i køleskabet eller fryses.
Hindbær kugler
*Glutenfrie *Veganske *Laktosefrie *Sukkerfrie

INGREDIENSER (6-8 stk)
- 1 dl finvalset havregryn
- 2 spsk kokosmel
- 80g friske hindbær
FREMGANGSMÅDE
Mos hindbærrene med en gaffel, og tilføj havregryn og kokosmel, og rør godt. Form 6-8 kugler og rul dem i kokosmel, kakaopulver, mandelmel, hakket nødder eller hampefrø. Kuglerne opbevares i et par dage i køleskabet eller fryses.
Gulerodskage kugler
*Glutenfrie *Veganske *Laktosefrie *Sukkerfrie

INGREDIENSER (6-8 stk)
- 1 dl finvalset havregryn
- 70g fint revet gulerod
- 1 spsk dadelsirup (kan undlades)
- 1 spsk vand (hvis man vil undgå dadelsirup, tilføjes 3 spsk vand)
- 1/4 tsk kardemomme
- 1/4 tsk kanel
FREMGANGSMÅDE
Skræl guleroden og riv fint. Rør revet gulerod med havregryn. Tilføj dadelsirup og vand, og rør godt. Tilføj krydderierne, og rør godt. Form 6-8 kugler og rul dem i kokosmel, kakaopulver, mandelmel, hakket nødder eller hampefrø. Kuglerne opbevares i et par dage i køleskabet eller fryses.
Appelsin-ingefær kugler
*Glutenfrie *Veganske *Laktosefrie *Sukkerfrie

INGREDIENSER (6-8 stk)
- 1 dl finvalset havregryn
- 60g appelsinfileter (2 appelsiner)
- 1 tsk dadelsirup
- 1/4 tsk stødt ingefær
FREMGANGSMÅDE
Skær skrællen af appelsinerne, og skær fileter ud. Skær fileterne fint, og kom i en skål med saft fra begge appelsiner. Tilføj havregryn, ingefær og dadelsirup, og rør godt. Form 6-8 kugler og rul dem i kokosmel, kakaopulver, mandelmel, hakket nødder eller hampefrø. Kuglerne opbevares i et par dage i køleskabet eller fryses.