Knækbrød (veganske)

Lækre knækbrød som kan skære ud i den størrelse man ønsker eller udstikkes i festlige former

Hvis du/i elsker knækbrød hvorfor så ikke lave dem selv? De her knækbrød smager fantastisk og er tilpas crispy. Af en portion får man to bageplader tynd knækbrød. Man kan nemt variere størrelsen på knækbrødene. Jeg laver dem forholdsvis små (2cm x 2cm), så de kan være i madpakken. 

Eventuelt drys knækbrødene med revet cheddarost eller kanelsukker inden de bages. 

Ingredienser

2 dl vand

1.5 dl olivenolie (de bliver sprødest med olivenolie, men kan udskiftes med solsikkeolie)

50g finvalset havregryn

50g solsikkekerner

50g græskarkerner (kan udskiftes med chiafrø)

50g hørfrø

50g sesamfrø

1 tsk bagepulver

1/2 tsk fint salt (kan undlades)

250g hvedemel

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 180grader (varmluft). Kom vand og olienolie i en skål, og tilføj kerner, frø, salt og havregryn. Bland hvedemel og bagepulver, og tilføj lidt af blandinen til massen med frø og kerner. Rør godt indtil dejen er fast og homogen. På en bageplade beklædt med bagepapir trykkes halvdelen af dejen fladt, med et andet stykke bagepapir. Dejen flades ud på hele pladen. Skær knækbrødet ud i den størrelse man ønsker. Jeg skærer mine i 2cm x 2cm. Eventuelt kan man drysse med salt, cheddarost eller kanelsukker.

Bag brødene i 20-25min i midten af ovnen. Lad knækbrødene køle ned på en bagerist. Gentag processen for den anden halvdel dej.

Opbevares i en metalbøtte eller plastikbøtte i en uges tid.