Hjemmelavet pizza

Lav de lækreste pizzaer med jeres favorit topping

Dejen er vegansk, og kan sagtens koldhæves. For at spare tid kan man røre dejen sammen om morgen, og bruge dejen om aftenen. Eller koldhæve dejen natten over i køleskabet i 8-10 timer. 

Brug jeres favorit topping. Vi vores favorit pizzaer ses nedentående:

- Hvis pizza med kartofler, hvidløg, rosmarin og parmesan ost

- Tomat pizza med pepperoni

- Tomat pizza med kylling

- Margarita

Ingredienser

- 50g gær (20g gær ved koldhævning)

- 6 dl lunt vand

- 2 spsk olivenolie

- 1.5 tsk fint salt

- 900g pizzamel + ca. 100g til bordet

Fremgangsmåde

Rør gær ud i lunt vand, og tilføj salt og olivenolie. Tilføj pizzamel lidt af gangen indtil dejen bliver fast men elastisk. Rør godt i dejen og gerne 5-10 min, så gluten bliver aktiveret og giver en mere elastisk dej. 

Hæv dejen lunt og tildækket i skålen i 1 time, eller koldhæv dejen i 8-10 timer. 

Forvarm ovnen til 230 grader (varmluft). Eventuelt varm bagepladerne op for en at få en ekstra sprød bund på pizzaerne. 

Hæld dejen på et melet bord, og ælt et par gange. Sørg for at have mel på hænderne. Inddel dejen i 4 klumper. Hver klump flades ud med hænderne, og masseres godt ud med hænderne. Overfør dejen til et stykke bagepapir, og form og stræk i dejen yderligere indtil ønsket størrelse. 

Hiv bagepapiret over på bagepladen. Kom nu favorit smørelse på pizzadejen, og drys med favorit topping. Bag pizzaerne midt i ovnen i 10-12 min alt efter hvor sprød og gylden man ønsker pizzaerne skal være.  

Tips

Jeg brugte creme fraiche for at lave den hvide pizza. Smør et tynd lag creme fraiche på pizza bunden, og tilføj topping. 

For at lave en lækker tomat smørelse, rører jeg 3 spsk tomatpure med 2 spsk olivenolie og 1 tsk tørret oregano.