Spicy oksestrimler i hoisin sauce 

Lækker wok ret på 30 min.  

Mad på 30 minutter er genialt og nemt. Og i en travl hverdag med småbørn skal der hurtigt mad på bordet. 

Pigerne elsker krydret mad, og denne ret er både krydret og sød. Retten indeholder sød hoisin sauce, frisk ingefær, samt grøntsager. Eventuelt udskift grøntsagerne med det i har i køleskabet. 

Ingredienser

- 300g oksestrimler

- 2 fede hvidløg

- 2 spsk hoisin sauce

- 1 tsk soya sauce

- 2 cm frisk ingefær

- 1/2 tsk stødt koriander

- 1/2 tsk stødt chili (kan undlades)

- 1/2 rød peberfrugt

- 3 snack gulerødder

- 2 forårsløg

- Drys af sesamfrø

- 3 firkanter tørret fuldkorns nudler

Fremgangsmåde

Sæt vand over i en gryde med salt til kogning af nudler. I en varm wok med madolie, svitses oksestrimler med revet og skrællet ingefær og hvidløg. Når kødet er brunet tilføjes hoisin sauce, soya sauce og krydderier. Skræl gulerødderne og skær i tynde skiver og tilføj til wok. Snit peberfrugt i lange strimler, og tilføj til wok. Snit forårsløg groft og tilføj i wok. Lad retten simre i et par minutter, eller indtil grøntsagerne har ønsket konsistens. Vi kan godt lide at der er bid i grøntsagerne. Drys med sesamfrø. 

Tilføj nudlerne til det kogende vand, og kog nudlerne i 4 min. Hæld straks koldt vand over nudlerne, så de ikke klistre.