Groft banan brød (vg)
Vegansk (vg)

Ingredienser
- 25 g gær
- 300g lunken vand
- 150g banan (2 små bananer)
- 3 spsk yoghurt naturel eller vegansk yoghurt
- 50g hørfrø
- 150g rugmel
- 300g hvedemel
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 220grader (varmluft). Rør gær ud i lunken vand, og tilføj moste bananer, yoghurt og hørfrø, og rør godt. Tilføj groft rugmel og rør godt. Tilføj hvedemel lidt af gangen, og rør til dejen er homogen. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen hæve 45min. Hæld dejen i en smurt (smør eller olie) rugbrødsform eller silikoneform (10x20cm). Bag ved 220grader (varmluft) i 20min. Lad brødet køle ned i formen, dækket til med et klæde.
Brødet kan holde sig op til 1 uge i køleskabet eller fryses.
