Sødkartoffel-pastinak brød (vg)
Vegansk (vg)

Ingredienser
- 260g lunken vand
- 340g hvedemel
- 1 banan (ca. 100g)
- 2 spsk olivenolie
- 1 pose tørgær eller 50g gær
- 60g revet sødkartoffel
- 60g revet pastinak
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 220grader (varmluft). Rør gær i lunken vand, og tilføj olie og most banan. kartoffel. Skræl og riv fint sødkartoffel og pastinak. Pres saften ud med hænderne, og tilføj til dejen. Tilføj mel og rør godt. Kom husholdningsfilm over skålen, og lad dejen hæve 45-60min. Hæld dejen i en smurt (smør eller olie) rugbrødsform eller silikoneform (10x20cm). Bag ved 220grader (varmluft) i 20min. Lad brødet køle ned i formen, dækket til med et klæde.
Brødet kan holde sig op til 1 uge i køleskabet eller fryses.
