Rødbede muffins

Sukkerfrie pink muffins

Super nemme at lave og er sødet med banan. I stedet for banan, kan man søde muffins med usødet æblemos. 

Jeg valgte at koge rødbederne (20min), men man kan også købe dem færdigkogte. For at bevare den flotte farve tilføjede jeg saft fra en halv citron i kogevandet. 

Man kan også bage rødbederne med skræl i en mikroovn i 5-6 min. Hvis man vælger at rive frisk rødbede i dejen, får muffinsene en anden struktur, og føles mere grove.  

Ingredienser (8-12 stk afhænger af størrelse på formene)

- 230g rødbede, rå med skræl

- 70 g banan eller 50g usødet æblemos

- 40g olivenolie eller solsikkeolie

- 2 æg

- 130g hvedemel

-1.5 tsk bagepulver

Et par dråber vaniljeessens

Eventuelt saft fra 1/2 citron


Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 175grader (varmluft). Skræl rødbederne og enten kog, bag eller riv fint (se beskrivelsen for oven). Kom rødbederne i en mini hakker med most banan, vaniljeessens, citronsaft (hvis røderne ikke er kogte) og olie. Blend til en homogen masse. 

I en skål blandes hvedemel og bagepulver. Hæld rødbede massen i melblandingen, og rør til en homogen dej. Hæld dejen i silikoneforme, og bag i midten af ovnen i 22-25min. Muffinsene er færdigbagte når de slipper formene, og midten er fast. Eventuelt tjek med en kødnål eller tandstik. 

Opbevares i køleskabet i et par dage eller fryses.