Rainbow mini pølsehorn

Små farverige pølsehorn der altid er et hit i en madpakke, på ture eller til fødselsdag

Dejen er lækker at arbejde med og kræver ikke meget ekstra med under æltning. Til en portion dej fik jeg 40 mini pølsehorn og man kan sagtens lave dem større og få 20 pølsehorn. Man kan sagtens undlade farverne, men farverne er altid et hit blandt børn. 

Ingredienser (20-40 stk)

- 25g gær

- 2 dl havremælk eller alm. mælk

- 1 æg

- 5g salt

- 10g sukker (jeg bruger rørsukker eller dadelsukker)

- 100g blødt smør (alm., laktosefri eller vegansk)

- 500g hvedemel

- Pastafarver (frugtfarver vil ændre dejens konsistens)

- 20-40 mini pølser (vi bruger små halal kalkun pølser)


Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 180grader (varmluft). Rør gær ud i fingerlunt mælk, og tilsæt salt, sukker, smørklumper og æg. Rør til en homogen masse. Tilføj hvedemel lidt af gangen, og rør til en fast dej. Ælt dejen et par gange på køkkenbordet med en smule mel, og indtil smørret er godt æltet i dejen. 

Del dejen i to, hver del inddeles i 3, og en farves æltes i hver bolle. Hver farvet bolle inddeles i 2, så man har i alt 12 stykker. Sæt 6 boller i forskellige farver sammen på køkkenbordet og rul ud til en cirkel i 25-30 cm i diameter. Inddel cirklen i 20 felter (for 40 pølsehorn), og rul hornet om pølsen. 

Kom hornene på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad hornene hæve unde et klæde i 20 min. Pensl med et sammenpisket æg, vand eller mælk. Bag hornene i 12 min. Hvis man laver større pølsehorn skal de have et par minutter længere i ovnen. 

Gentag processen med de resterende 6 farvede boller. 

Opbevares i en frysepose i et par dage eller fryses ned.