Jordbær rugbrøds kugler

Gør brug af jeres rugbrøds rester med de her lækre jordbær kugler

En hurtig snack til madpakken eller når man er sulten for sjov. Brug en rest rugbrød og enten frosne eller friske jordbær. 

Jeg bruger solsikkekerne rugbrød og frosne jordbær. Eventuelt udskift rugbrødet ud med glutenfri rugbrød. Kuglerne er uden raffineret sukker. 

Jeg blender ikke havregrynen i massen, men hvis man ønsker en finere konsistens kan man blende havregrynene med. 

Ingredienser (16-20 stk)

- 100g rugbrød

- 100g jordbær (fra frost)

- 1 dl vand

- 100g dadelpaste eller dadler 

- 1 dl finvalset havregryn

- 2 dråber vaniljeessens 

Fremgangsmåde

Kom jordbær i en kasserolle med vand og vaniljeessens. Kog i ca 5 min indtil jordbærrene er bløde. Kom rugbræd i en mini hakker eller food processor, og hak fint. Kom jorbær med kogevand i en skål for at det kan køle ned. I en mini hakker tilføjes dadelpaste eller udblødt dadler (udblød dadler uden sten i kogt vand i 10 min). 

Kom de afkølet jordbær med kogevand i  mini hakker med dadler, og hak til en homogen masse. Hæld massen i en skål ned over det fint hakket rugbrød, og rør til en homogen masse. Tilføj havregryn og rør godt.

Lad massen hvile i køleskabet i 30 min. Rul 16-20 mindre kugler (lidt mindre end golf bolde størrelse), og tril dem i mandelmel, hampefrø, kokosmel, hakket nødder, krymmel eller frysetørret jordbær. 

Selve massen uden drys kan fryses.