Butternutsquash brød (vg)
Vegansk (vg)

Ingredienser
- 275g hvedemel
- 260g lunken vand
- 1 banan (ca. 100g)
- 2 spsk olivenolie
- 1 pose tørgær eller 50g gær
- 200g bagt butternutsquash (ca. 1/2 squash)
- 1/4 tsk kardemomme
Fremgangsmåde
Halver butternutsquash og fjern frøene, bag den ved 200grader (varmluft) i ca. 30min. Riv indmaden og mos med en gaffel. Forvarm ovnen til 220grader (varmluft). Rør gær i lunken vand, og tilføj olie, most banan og most brokkoli. Tilføj mel og rør godt. Kom husholdningsfilm over skålen, og lad dejen hæve 45-60min. Hæld dejen i en smurt (smør eller olie) rugbrødsform eller silikoneform (10x20cm). Bag ved 220grader (varmluft) i 20min. Lad brødet køle ned i formen, dækket til med et klæde.
Brødet kan holde sig op til 1 uge i køleskabet eller fryses.
