Mini bananbrød (vg)

Lækre små brød der kan spises som de er eller smøres med smør. De kan laves veganske (vg)

Nemme bananbrød, som er lækre i madpakken, på tur eller når man er sulten for sjov. 

Brødene indeholder chokolade, men det kan man undlade. 

Ingredienser (14 stk)

25g gær

300ml lunken vand

150g banan (ca. 2 små)

3 spsk naturel yoghurt eller vegansk

10g salt (kan undlades)

50g hørfrø

150g grahamsmel

300g hvedemel

Eventuelt 30g mørk chokolade


Fremgangsmåde

Rør gær ud i lunken vand, og tilføj salt, hørfrø, yoghurt og most banan. Tilføj grahamsmel, og rør godt. Tilføj hvedemel og rør til en klistret dej. Vend groft hakket chokolade i dejen. Spray eller smør silikoneforme eller metalform med olie og fordel 2/3 dej i formene. 

Lad brødene hæve lunt og tildækket i 30 min., imens forvarmes ovnen til 200 grader (varmluft). Bag brødene i 20 min. og indtil brødene let slipper formene. Køl brødene ned under et klæde. 

Opbevares i en frysepose i et par dage eller fryses ned.