Pandekager uden sukker

Amerikanske pandekager uden sukker, som er dejlig fluffy. Lav dem i den størrelse man ønsker

Lækre pandekager, hvor ingredienserne blot skal piskes sammen og tilberedes på en pande. Pigerne elsker at have dem med i madpakkerne, og man kan lave en stor portion og fryse dem ned. 

Ingredienser (20 store eller 40 små)

1 æg

2,5 dl havremælk, alm mælk eller anden plantemælk

3,5 dl hvedemel

2-3 dråber vaniljeessens eller 1 tsk vaniljesukker

2 tsk bagepulver

2 spsk smør

 

Fremgangsmåde

Pisk æg og mælk sammen i en skål. Tilføj hvedemel, bagepulver og vaniljeessens, og pisk godt. Smelt smøret på en pande, og hæld det smeltet smør i dejen, og rør godt. 

Tilføj eventuelt pastafarve til dejen, eller inddel dejen i to skåle eller på flasker, og brug forskellige pastafarver. 

Bag pandekager i et par minutter på en middelvarm pande. Når dejen begynder at boble op, vendes kagerne og bages et par minutter. 

Opbevares i en tætlukket bøtte eller i en frysepose, og frys pandekagerne ned.