Peanutbutter cookies
 
Lækre cookies der er bløde og mættende. Småbørn og babyer kan sagtens spise dem. *Glutenfrie *Laktosefrie *Sukkerfrie


Morgenmads cookies 


INGREDIENSER (12 stk)

  • 180g banan (2 store)
  • 200g finvalset havregryn
  • 2 spsk hørfrø 
  • 40g rosiner 
  • 1 spsk solsikkekerner
  • 1 spsk chiafrø (45g frø og kerner i alt)
  • 4 spsk creamy peanutbutter (120g) (eller en anden nøddebutter)
  • 1/2 dl havremælk (anden mælk kan også bruges)
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 dråber vaniljeessens 

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 180grader (varmluft). Mos bananerne og rør havregryn i mosen. Tilføj kerner, frø og rosiner, og rør godt. Tilføj peanutbutter og mælk, og rør godt indtil man får en homogen dej. Tilføj vaniljeessens og bagepulver, og brug hænderne til at ælte dejen i skålen. Med en fyldt spiseske formes cookies i 1cm tykkelse og ca. 3 cm i diameter. Kom cookies på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag cookies ved 180grader (varmluft) i 15-18 min (hvis man vil have dem sprøde kan man bage dem i 20min). 

De kan holde sig op til en uge i køleskabet, et par dage på køkkenbordet i en beholder eller pose. De kan også fryses ned. 


Cookies med sveske


INGREDIENSER (8 stk)

  • 1 banan (ca. 80g)
  • 1 æg
  • 3 spsk creamy peanutbutter
  • 60g finvalset havregryn
  • 2 tsk sveskemos

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 180grader (varmluft). Mos banan, og rør æg, peanutbutter og sveskemos i mosen. Tilføj havregryn og rør til en tyk homogen dej. Klat 8 cookies med en spiseske på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag cookies i 12 min ved 180grader (varmluft). 

Cookies kan holde sig op til en uge i køleskabet, et par dage på køkkenbordet i en beholder eller pose. De kan også fryses ned. 


Cookies med jordbær


INGREDIENSER (8 stk)

  • 1 banan (ca. 80g)
  • 1 æg
  • 3 spsk creamy peanutbutter
  • 60g finvalset havregryn
  • 4-5 jordbær (30g)

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 180grader (varmluft). Mos banan, og rør æg, peanutbutter i mosen. Tilføj havregryn og rør til en tyk homogen dej. Mos jordbær med en gaffel, og vend i dejen. Klat 8 cookies med en spiseske på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag cookies i 12 min ved 180grader (varmluft).

Cookies kan holde sig op til en uge i køleskabet, et par dage på køkkenbordet i en beholder eller pose. De kan også fryses ned. 


Cookies med brombær


INGREDIENSER (8 stk)

  • 1 banan (ca. 80g)
  • 1 æg
  • 3 spsk creamy peanutbutter
  • 60g finvalset havregryn
  • 5-6 brombær (30g)

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 180grader (varmluft). Mos banan, og rør æg, peanutbutter i mosen. Tilføj havregryn og rør til en tyk homogen dej. Halver brombær, og vend i dejen. Klat 8 cookies med en spiseske på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag cookies i 12 min ved 180grader (varmluft).

Cookies kan holde sig op til en uge i køleskabet, et par dage på køkkenbordet i en beholder eller pose. De kan også fryses ned. 


Cookies med klementin eller appelsin


INGREDIENSER (8 stk)

  • 1 banan (ca. 80g)
  • 1 æg
  • 3 spsk creamy peanutbutter
  • 60g finvalset havregryn
  • 20g klementin eller appelsinstykker uden skind og skræl (ca. en halv klementin)

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 180grader (varmluft). Mos banan, og rør æg, peanutbutter i mosen. Tilføj havregryn og rør til en tyk homogen dej. Halver klementin eller appelsin, og pil frugtkødet ud, og vend i dejen. Klat 8 cookies med en spiseske på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag cookies i 12 min ved 180grader (varmluft).

Cookies kan holde sig op til en uge i køleskabet, et par dage på køkkenbordet i en beholder eller pose. De kan også fryses ned. 


Cookies med æble


INGREDIENSER (8 stk)

  • 1 banan (ca. 80g)
  • 1 æg
  • 3 spsk creamy peanutbutter
  • 60g finvalset havregryn
  • 1 håndfuld revet æble (ca. 1 æble)
  • 1/4 tsk stødt ingefær
  • 1/4 tsk kanel

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 180grader (varmluft). Mos banan, og rør æg, peanutbutter i mosen. Tilføj havregryn og krydderier og rør til en tyk homogen dej. Skræl æble, riv fint og pres saften ud, og vend i dejen. Klat 8 cookies med en spiseske på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag cookies i 12 min ved 180grader (varmluft).

Cookies kan holde sig op til en uge i køleskabet, et par dage på køkkenbordet i en beholder eller pose. De kan også fryses ned. 


Cookies med kiwi


INGREDIENSER (8 stk)

  • 1 banan (ca. 80g)
  • 1 æg
  • 3 spsk creamy peanutbutter
  • 60g finvalset havregryn
  • 30g kiwi (ca. 1 kiwi)

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 180grader (varmluft). Mos banan, og rør æg, peanutbutter i mosen. Tilføj havregryn og rør til en tyk homogen dej. Mos kiwi med en gaffel, og vend i dejen. Klat 8 cookies med en spiseske på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag cookies i 12 min ved 180grader (varmluft).

Cookies kan holde sig op til en uge i køleskabet, et par dage på køkkenbordet i en beholder eller pose. De kan også fryses ned. 


Cookies med mango *vegansk


INGREDIENSER (8 stk)

  • 1 banan (ca. 80g)
  • 1 spsk chiafrø
  • 3 spsk creamy peanutbutter
  • 60g finvalset havregryn
  • 60g mango (frisk eller frost)
  • Et par dråber vaniljeessens

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 180grader (varmluft). Mos banan med en gaffel. Kom chiafrø i en kop og top med vand. Lad chiafrøene suge vandet til sig (ca. 10min), så man får en tyk gele. Tilføj chiafrø gelen til bananmosen, sammen med peanutbutter, og rør godt. Tilføj havregryn og vaniljeessens, og rør til en tyk homogen dej. Mos mangoen med en gaffel. Hvis man bruger mango fra frost, skal frugten have et let opkog i en gryde toppet med vand, og derefter moses med en gaffel. Vend mango i dejen. Klat 8 cookies med en spiseske på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag cookies i 12 min ved 180grader (varmluft).

Cookies kan holde sig op til en uge i køleskabet, et par dage på køkkenbordet i en beholder eller pose. De kan også fryses ned. 


Cookies med hindbær


INGREDIENSER (8 stk)

  • 1 banan (ca. 80g)
  • 1 æg
  • 3 spsk creamy peanutbutter
  • 60g finvalset havregryn
  • En håndfuld hindbær 

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 180grader (varmluft). Mos banan, og rør æg, peanutbutter i mosen. Tilføj havregryn og rør til en tyk homogen dej. Mos let hindbær med en gaffel, og vend i dejen. Klat 8 cookies med en spiseske på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag cookies i 12 min ved 180grader (varmluft).

Cookies kan holde sig op til en uge i køleskabet, et par dage på køkkenbordet i en beholder eller pose. De kan også fryses ned. 


Cookies med blåbær


INGREDIENSER (8 stk)

  • 1 banan (ca. 80g)
  • 1 æg
  • 3 spsk creamy peanutbutter
  • 60g finvalset havregryn
  • 30g friske blåbær

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 180grader (varmluft). Mos banan, og rør æg, peanutbutter i mosen. Tilføj havregryn og rør til en tyk homogen dej. Del bl¨åbær i halve eller kvarte, og tryk dem en smule flade, og vend i dejen. Klat 8 cookies med en spiseske på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag cookies i 12 min ved 180grader (varmluft).

Cookies kan holde sig op til en uge i køleskabet, et par dage på køkkenbordet i en beholder eller pose. De kan også fryses ned. 


Cookies med hindbær & græskar


INGREDIENSER (8 stk)

  • 1 banan (ca. 80g)
  • 1 æg
  • 3 spsk creamy peanutbutter
  • 60g finvalset havregryn
  • 30g revet hokkaido græskar
  • 1 håndfuld hindbær

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 180grader (varmluft). Mos banan, og rør æg, peanutbutter i mosen. Tilføj havregryn og rør til en tyk homogen dej. Skræl hokkaido, og riv fint og vend i dejen. Vend halve hindbær i dejen. Klat 8 cookies med en spiseske på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag cookies i 12 min ved 180grader (varmluft).

Cookies kan holde sig op til en uge i køleskabet, et par dage på køkkenbordet i en beholder eller pose. De kan også fryses ned. 


Cookies med sødkartoffel


INGREDIENSER (8 stk)

  • 1 banan (ca. 80g)
  • 1 æg
  • 3 spsk creamy peanutbutter
  • 60g finvalset havregryn
  • 60g revet sødkartoffel
  • Knivspids stødt muskat (kan undlades)
  • 1/2 tsk stødt ingefær
  • Et par dråber vaniljeessens

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 180grader (varmluft). Mos banan, og rør æg, peanutbutter i mosen. Tilføj havregryn og krydderier, og rør til en tyk homogen dej. Skræl sødkartoffel og riv fint, og vend i dejen. Klat 8 cookies med en spiseske på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag cookies i 12 min ved 180grader (varmluft).

Cookies kan holde sig op til en uge i køleskabet, et par dage på køkkenbordet i en beholder eller pose. De kan også fryses ned.