Skolebrød med solsikkekerner

Koldhævet brød uden at få mel på hænderne

Koldhævet mini brød som passer lige i en madkasse. Brødene er bløde og med fuldkorns mel, så de mætter godt. 

Dejen er koldhævet, så man får ikke mel på hænderne. Man skal blot røre ingredienserne sammen i en skål, og koldhæve i 8-10 timer. Jeg sætter altid en koldhævet dej over aftenen før, og koldhæver natten over. 

Jeg har brugt en silikoneform, hvor der er plads til 20 brød i størrelsen 4x6cm. 

Ingredienser

- 25g gær

- 500 ml koldt vand

- 5g sukker

- 5g salt

- 50g yoghurt naturel (Jeg brugte laktosefri, men kan udskiftes med vegansk yoghurt)

- 50g solsikkekerner

- 50g finvalset havregryn

- 50g rugmel

- 50 fuldkorns hvedemel

- 500g hvedemel

Fremgangsmåde

Opløs gær i vand, og tilsæt salt, sukker og yoghurt. Rør havregryn og solsikkekerner i blandingen. Tilføj de forskellige meltyper, og rør til en homogen klistret dej. Dæk skålen til, og koldhæv i køleskabet i 8-10 timer. 

Dagen efter forvarmes ovnen til 200grader (varmluft). Smør silikoneformen med olivenolie og fyld formen 3/4 med dej. Bag bollerne i 15-17 min. Lad brødene køle ned under et klæde. 

Opbevares et par dage på køkkenbordet i en tætlukket pose eller bøtte. Brødene kan fryses.