Snegle, Horn, Trekanter & Twisters
Lækkert bagværk lavet på pizzadej eller butterdej
Snegle med blomkål & brokkoli

INGREDIENSER (12 stk)
- 1 pizzadej
- 3 mellemstore blomkåls buketter
- 3 mellemstore brokkoli buketter
- 2 håndfulde cheddarost
- Krydderier: timian & hvidløgspulver
FREMGANGSMÅDE
Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft). Kog buketterne indtil de er møre og kan moses med en gaffel. Rul pizzadejen ud, og smør blomkål/brokkoli mos på dejen. Drys med timian og hvidløgspulver, og drys med revet cheddarost. Rul dejen til en pølse på den lange led, og del i 12 stykker (1-2cm tykkelse). Bag ved 200 grader i 10 min.
Sneglene kan holde sig et par dage i køleskabet eller fryses.
Trekanter med blomkål, brokkoli & parmesan
INGREDIENSER (16 stk)
- 1 XL pizzadej
- 150g kogt blomkål og brokkoli (andre kogte grøntsager kan også bruges)
- 1 æg
- 2 håndfulde parmesan
FREMGANGSMÅDE
Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft). Rul pizzadejen ud, og del den i 16 firkanter. Mos grøntsagerne med en gaffel og rør æg i mosen. Tilføj parmesanost, og rør godt. Med en teske overføres mos til hver firkant. Fold dejen fra den ene spids til den modsatte, så man former en trekant. Overfør trekanterne til en bageplade beklædt med bagepapir. Bag ved 200 grader i 10 min.
Trekanterne kan holde sig et par dage i køleskabet eller fryses.
Twisters med feta & spinat
INGREDIENSER (12 stk)
- 1 pizzadej
- 1 håndfuld feta (jeg brugte laktosefri)
- 1 håndfuld babyspinat
- 1 æg
FREMGANGSMÅDE
Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft). Mos feta med en gaffel, og rør ægget i fetaen. Hak spinat fint, og rør i fetaen. Rul dejen ud og smør massen på dejen. Fold den ene halvdel af dejen over på den anden halvdel, og skær 12 strimler. Twist hver strimle, og sæt twisterne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag ved 200 grader i 10 min.
Twisterne kan holde sig et par dage i køleskabet eller fryses.
Snegle med squash & kylling

INGREDIENSER (12 stk)
- 1 pizzadej
- 1 håndfuld revet squash
- 100g kyllingetern
- 2 håndfulde cheddarost (anden ost kan også bruges)
- 2-3 spsk tomatpure
- Krydderier: timian & oregano
FREMGANGSMÅDE
Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft). Riv squash og pres væsken ud. Rul pizzadejen ud, og smør med tomatpure, drys med kyllingetern, revet squash og revet cheddarost. Drys med krydderier, og rul dejen til en pølse på den lange led, og del i 12 stykker (1-2cm tykkelse). Bag ved 200 grader i 10 min.
Sneglene kan holde sig et par dage i køleskabet eller fryses.
Horn med blomkål, sødkartoffel & smøreost (løg og urter)

INGREDIENSER (12 stk)
- 1 rund pizzadej (jeg brugte fuldkornspizzadej)
- 80g kogt sødkartoffel (ca. 100g før tilberedning)
- 60g kogt blomkål (en håndfuld buketter før tilberedning)
- 2 spsk smøreost med løg og urter
FREMGANGSMÅDE
Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft). Skræl sødkartoffel, og skær i mindre tern. Kom blomkåls buketter og ternene i en gryde toppet med vand, og kog møre. Mos grøntsagerne med en gaffel. Man kan også blende grøntsagerne, hvis man ikke vil have en grov mos. Tilføj smøreost til mosen, og rør til en ensartet masse. Rul pizzadejen ud og del den i 12, og smør 1-2 teskeer ostecremen ud. Rul fra den brede ende ind mod spidsen, så man former et horn. Sæt hornene på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag ved 200 grader i 8-10 min (bagetiden kan variere ud fra dejtypen).
Hornene kan holde sig et par dage i køleskabet eller fryses.
Twisters med bønnepålæg & parmesan

INGREDIENSER (12 stk)
- 1 pizzadej
- 1 dåse limabønner (butter beans 240g)
- 4 store champignoner (stor håndfuld)
- 2 tsk tomatpure
- 2 tsk sød paprika
- 1/2 tsk stødt ingefær
- 1/2 tsk spidskommen
- 1/2 tsk løgpulver
- 1/2 tsk hvidløgspulver
- 30-50ml vand
FREMGANGSMÅDE
Bønnepålæg: Hak champignoner fint, og steg på en pande i olie med sød paprika. Hæld væden fra bønnerne og kom bønnerne i en blender, mini hakker eller foodprocessor. tilføj champignonerne, tomatpure og de resterende krydderier. Hæld lidt af gangen vandet i blenderen, alt efter hvor flydende eller fast smøre pålægget ønskes. Smag gerne om der skal mere knald på krydderierne. Bønnepålægget opbevares i en bøtte eller glas i et par dage i køleskabet.
Twisters: Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft). Rul dejen ud og smør 2-3 spiseskeer bønnepålæg på dejen. Fold den ene halvdel af dejen over på den anden halvdel, og skær 12 strimler. Twist hver strimle, og sæt twisterne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag ved 200 grader i 10 min.
Twisterne kan holde sig et par dage i køleskabet eller fryses.
Linse snegle

INGREDIENSER (12 stk)
- 1 pizzadej
- 1 håndfuld tørret røde linser
- 1 håndfuld revet gulerødder
- 1 håndfuld revet squash
- 1 tomat
- 2 spsk tomatpure
- 1 lille løg
- 2 håndfulde cheddarost (anden ost kan bruges)
- Krydderier: hvidløgspulver, sød paprika, timian, basilikum
FREMGANGSMÅDE
Bolognese: Skyl linserne grundigt under rendende vand. Skræl løg, og riv fint, og svits i en gryde med olie. Hæld linserne i gryden, og dæk med vand. Skræl gulerod, og riv fint sammen med squash. Hak tomaten i fine tern. Kom grøntsagerne ned i gryden med linserne. Kog i 15-20 min indtil linserne er møre, og saucen er cremet og ikke for vandig. Smag til med tomatpure og krydderier. Brug saucen med det samme til pasta eller lasagne, eller køl ned til brug i snegle.
Snegle: Rul pizzadejen ud og smør 2-3 spiskeskeer linse bolognese. Drys med ost, og rul dejen til en pølse på den lange led, og del i 12 stykker (1-2cm tykkelse). Bag ved 200 grader i 10 min.
Sneglene kan holde sig et par dage i køleskabet eller fryses.
Laksesnegle med ærtecreme

INGREDIENSER (12 stk)
- 1 pizzadej
- 1 håndfuld frosne ærter
- 2 frosne laksefiletter (120-140g i alt)
- 4 tsk smøreost med urter og hvidløg
FREMGANGSMÅDE
Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft). Hæld kogt vand over ærterne og lad tø i 5-10 min. Sæt laksefiletterne i obnen, og bag dem i 20min ved 2000grader (varmluft). Fjern skindet og mos med en gaffel. Blend ærterne groft med en smule vand, eller blend i en minihakker eller foodprocessor. Tilsæt smøreost i ærtemosen, og rør godt. Rul pizzadejen ud, og smør ærtecremen på dejen. Fordel laksestykkerne på dejen. Rul dejen til en pølse på den lange led, og del i 12 stykker (1-2cm tykkelse). Kom sneglene på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag ved 200 grader i 10 min.
Sneglene kan holde sig et par dage i køleskabet eller fryses.
Twisters med banan & peanutbutter

INGREDIENSER (12 stk)
- 1 butterdejs rulle
- 1 banan (ca. 100g)
- 3-4 spsk creamy peanutbutter
- Blå birkes (kan undlades)
FREMGANGSMÅDE
Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft). mos bananen med en gaffel. Rul dejen ud og smør peanutbutter og most banan. 2-3 spiseskeer bønnepålæg på dejen. Fold den ene halvdel af dejen over på den anden halvdel, og skær 12 strimler. Sno hver stang, ved at sno i hver sin ende modsatte retning. Kom twisters på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag ved 200 grader i 10-12 min.
Twisterne kan holde sig et par dage i køleskabet eller fryses.
Snegle med laks & bønne/brokkoli creme

INGREDIENSER (12 stk)
- 1 pizzadej
- 1 laksefilet (frost) (ca. 70g)
- 1 håndfuld bønneblanding (brugte bønneblaning fra Rema1000)
- 1 håndfuld brokkoli (frisk eller fra frost)
- 1 håndfuld fint parmesan
- Krydderier: timian & hvidløgspulver
FREMGANGSMÅDE
Bag laksefileten i ca. 20 min ved 200 grader (varmluft), og fjern skindet. Mos laksen med en gaffel og køl ned. Kom bønnerne og brokkoli i en gryde, og dæk med vand. Kog bønnerne og brokkoli møre i ca. 15min. Hæld resterende vand fra gryden og kom blandingen i en blender eller mini hakker. Blend til en creme. Hvis cremen er for tyk tilføjes en smule vand.
Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft). Rul pizzadejen ud, og smør cremen på dejen. Fordel laksenpå dejen og drys med krydderier og parmesan. Rul dejen til en pølse på den lange led, og del i 12 stykker (1-2cm tykkelse). Kom sneglene på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag ved 200 grader i 10 min
Sneglene kan holde sig et par dage i køleskabet eller fryses.
Snegle med sødkartoffel, grønkål & smøreost

INGREDIENSER (12 stk)
- 1 pizzadej
- 2 spsk smøreost med hvidløg og urter
- 1 håndfuld revet sødkartoffel
- 1 håndfuld snittet grønkål
- 1 håndfuld revet parmesan (anden ost kan bruges)
FREMGANGSMÅDE
Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft). Skræl sødkartoffel og riv fint. Fjern stilkene af grønkålen og snit fint, eventuelt brug grønkål der er snittet. Rul pizzadejen ud, og smør med smøreost. Fordel revet sødkartoffel og grønkål på dejen, og drys med parmesan. Rul dejen til en pølse på den lange led, og del i 12 stykker (1-2cm tykkelse). Kom sneglene på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag ved 200 grader i 10 min.
Sneglene kan holde sig et par dage i køleskabet eller fryses.
Snegle med græskar, pikantost & parmesan

INGREDIENSER (12 stk)
- 1 pizzadej
- 1/4 hokkaido græskar eller grøn græskar (ca. 100g græskar)
- 2-3 spsk pikantost
- 1 håndfuld fint parmesan
- Krydderier: timian
FREMGANGSMÅDE
Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft). Skræl græskar og skær i mindre tern, og kog møre i vand i 10-15min. Mos græskaren med en gaffel. Rul pizzadejen ud, og smør med pikantost, og most græskar. Drys med timian. Rul dejen til en pølse på den lange led, og del i 12 stykker (1-2cm tykkelse). Kom sneglene på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys med parmesanost. Bag ved 200 grader i 10 min.
Sneglene kan holde sig et par dage i køleskabet eller fryses.
Tex mex trekanter

INGREDIENSER (12 stk)
- 1 pizzadej
- 230g sorte bønner (drænet)
- 1 håndfuld fintskåret frost grøntsager (brugte bundgrøntsager fra Rema1000)
- 1-2 håndfulde revet ost (jeg brugte cheddarost)
FREMGANGSMÅDE
Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft). Dræn væden fra bønnerne og mos dem llet med en gaffel. Steg grøntsagerne let på en pande med olie. Rør grøntsagerne sammen med bønnerne. Rul dejen ud, og del i 12 firkanter. Kom 1 teske bønnemasse i midten af hvert felt, og drys med en smule ost. Fold til trekanter, fra den ene spids til den anden, og luk trekanterne med en gaffel. Kom trekanterne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag ved 200 grader i 10 min.
Trekanterne kan holde sig et par dage i køleskabet eller fryses.
Snegle med tomatpaste, pesto & brokkoli
INGREDIENSER (12 stk)
- 1 pizzadej
- 2 spsk tomatpure
- 1 spsk solsikkeolie eller olivenolie
- 1 tsk basilikums pesto
- 1 tsk peberfrugts pesto
- 2 håndfulde kogt brokkoli (6-8 buketter)
- 2 håndfulde revet cheddatost (anden ost kan bruges)
- Krydderier: cayennepeber (knivspids), oregano, basilikum, sød paprika
FREMGANGSMÅDE
Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft). I en skål røres tomatpure, olie, pesto og krydderier sammen. Hvis pasten bliver for tynd tilføjes mere tomatpure. Kog brokkoli buketter møre i vand, og mos med en gaffel. Rul pizzadejen ud, og smør tomatpaste og brokkoli mos. Drys med ost. Rul dejen til en pølse på den lange led, og del i 12 stykker (1-2cm tykkelse). Kom sneglene på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag ved 200 grader i 10 min.
Sneglene kan holde sig et par dage i køleskabet eller fryses.
Mini grøntsags crossainter
INGREDIENSER (18-20 stk)
- 1 butterdejs rulle
- 2 håndfulde rå eller friske grøntsager
- 2 spsk naturel smøreost
FREMGANGSMÅDE
Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft). Kom grøntsagerne i en gryde toppet med vand. Kog grøntsagerne møre, og mos dem med en gaffel. Man kan også blende grøntsagerne, hvis man ikke vil have en grov mos. Lad mosen køle af. Rul dejen ud og del dejen på den lande led, og del op i 10 firkanter (5 i hver dej halvdel). Del hver firkant i to trekanter. Tilføj smøreost til den afkølet mos, og smør 1/2-1 teske på hver trekant. Rul fra den brede ende og mos spidsen, så man former et horn. Kom hornene på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag ved 200 grader i 10-12 min.
Hornene kan holde sig et par dage i køleskabet eller fryses.