Veganske opskrifter 

Uden mælk og æg. Mange af opskrifterne er glutenfri. En del opskrifter er uden raffineret sukker og nødder


Mandel-citron cookies

*vegansk og glutenfri


INGREDIENSER (10 stk)

 - 100g mandelmel

 - 1/2 tsk natron

 - 2 dråber vaniljeessens eller 1/2tsk vanilje sukker (kan undlades)

 - 2 spsk revet citronskal (1 citron)

 - 30g kokos olie (fast)

 - 55g agavesirup, dadelsirup eller honning (ca. 3 spsk)

FREMGANGSMÅDE

Rør mandelmel, citronskal, vaniljeessens og natron sammen i en skål.

Smelt det kokosolie og sirup i en kasserolle, og hæld det over mandel blandingen. Rør til en fast masse. 

Rul 10 kugler (1 tsk med top), og rul i perlesukker eller rørsukker, eller undlad helt. Kom kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Pres let kuglerne til cookies har en højde på ca. 1 cm (de flyder en del ud).

Bages i en forvarmet ovn ved 180grader (alm ovn funktion) i 5min.

Opbevares i et glas med låg eller tætlukket beholder


Solsikke bar

*vegansk, glutenfri og nøddefri


INGREDIENSER (6-8 stk)

- 100g solsikkekerner

- 30g sesamfrø

- 1 spsk honning, agavesirup eller dadelsirup

- 2 spsk kokosolie (fast)

*Eventuelt chokolade

FREMGANGSMÅDE

Smelt honning og kokosolie i en kasserolle. Bland solsikkekerner og sesamfrø i en skål. Hæld den varme honning-kokosolie lage over blandingen, og rør til en masse. Fordel massen i silikoneforme eller klat små kiks på en tallerken beklædt med bagepapir.

Kom dem i fryseren i 45min-1time indtil de er stivnet.
*Eventuelt dyp dem i 50g smeltet chokolade med 1 tsk kokosolie. Kom dem på frys igen indtil chokoladen er stivnet.

Opbevares i en tætlukket beholder i køleskabet.