Veganske opskrifter
Uden mælk og æg. Mange af opskrifterne er glutenfri. En del opskrifter er uden raffineret sukker og nødder
Mandel-citron cookies
*vegansk og glutenfri

INGREDIENSER (10 stk)
- 100g mandelmel
- 1/2 tsk natron
- 2 dråber vaniljeessens eller 1/2tsk vanilje sukker (kan undlades)
- 2 spsk revet citronskal (1 citron)
- 30g kokos olie (fast)
- 55g agavesirup, dadelsirup eller honning (ca. 3 spsk)
FREMGANGSMÅDE
Rør mandelmel, citronskal, vaniljeessens og natron sammen i en skål.
Smelt det kokosolie og sirup i en kasserolle, og hæld det over mandel blandingen. Rør til en fast masse.
Rul 10 kugler (1 tsk med top), og rul i perlesukker eller rørsukker, eller undlad helt. Kom kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Pres let kuglerne til cookies har en højde på ca. 1 cm (de flyder en del ud).
Bages i en forvarmet ovn ved 180grader (alm ovn funktion) i 5min.
Opbevares i et glas med låg eller tætlukket beholder
Solsikke bar
*vegansk, glutenfri og nøddefri

INGREDIENSER (6-8 stk)
- 100g solsikkekerner
- 30g sesamfrø
- 1 spsk honning, agavesirup eller dadelsirup
- 2 spsk kokosolie (fast)
*Eventuelt chokolade
FREMGANGSMÅDE
Smelt honning og kokosolie i en kasserolle. Bland solsikkekerner og sesamfrø i en skål. Hæld den varme honning-kokosolie lage over blandingen, og rør til en masse. Fordel massen i silikoneforme eller klat små kiks på en tallerken beklædt med bagepapir.
Kom dem i fryseren i 45min-1time indtil de er stivnet.
*Eventuelt dyp dem i 50g smeltet chokolade med 1 tsk kokosolie. Kom dem på frys igen indtil chokoladen er stivnet.
Opbevares i en tætlukket beholder i køleskabet.